Det har förändrats

13.10.2020

När terminen startade hade jag ingen aning om vad som väntade mig. Jag hade mina föraningar. Men jag kunde inte veta med säkerhet exakt hur det skulle kännas. Nu har det gått några veckor sen jag skrev detta. Saker har förändrats.

Jag vaknar kl. 4. Varje dag. Jag håller tal. Jag försöker komma in i gruppen. Jag diskuterar retoriska begrepp. Varje dag. Jag börjar kl. 4 varje dag.

Omställningen har varit enorm. Jag visste att det skulle ta kraft. Jag visste att jag skulle bli disträ och stressad. Jag visste att jag skulle få det tufft. Jag har problem med språket. Varför gör man ett språk som är så onödigt komplicerat? Varför kan man inte ha ett enklare språk? Blir det mindre seriöst då? Jag har problem med att aldrig känna mig klar. När en uppgift är avklarad kommer genast nästa. Jag har problem med diverse nojor och rädslor. Det är fysiskt plågsamt att hålla tal. Det finns inte en chans att min kropp vill slappna av. Mitt mål är att inte kissa på mig, kräkas, svimma eller springa därifrån.

Förändringen är nödvändig och nyttig. Jag vaknar kl. 4 varje dag och håller tal i huvudet- om och om igen. Det är utmattande. Jag vaknar med spända käkar. Med smärta i axeln. Där jag en gång hade solarplexus sitter det nu ett grått orosmoln. Som både expanderar och imploderar samtidigt.

Samtidigt så driver jag mitt företag. Försöker hinna med så många kunder jag kan på dom tider det inte ligger föreläsningar. Det går sådär- resultatet har blivit en lång kundlista med människor som vill att jag mailar när jag har en avbokning. Sagt och gjort.

Skriftlig analys, massage, meditation, kapitel 5 i Kjeldsen. Nästa text är på akademisk engelska. Har jag sagt att jag inte pluggat akademiskt på 13-14år? Skriva tal. Hålla tal. Analys. Massage. Svara på mail. Hur du inga lediga tider? Har du slutat att massera? Skriva tal. Kapitel13-15 i Lindqvist. Föreläsning. Glöm inte att analysen ska vara PDF! Skriv tal. Håll tal. Massera. Prioritera mig! Prioritera dig? Men jag då? Vaddå du som egenföretagare vill väl alltid tjäna pengar? Hålla tal. Analysera. Ny text. Svara på mail. Prioritera.

STOPP! Vad håller jag på med egentligen? Såhär vill jag inte ha mitt liv. Det är inte det jag kämpat för i alla år som egenföretagare. Det är inte det jag förespråkar som person över huvud taget. Men livet blir såhär ibland. I skiftningarna. Även i mitt liv blir det såhär.

Jag åker iväg på del2 i mediumskap. Äntligen! Jag skrattar ur mig all stress på några dagar. När jag kommer hem är det annorlunda. Jag prioriterar mig igen. Jag prioriterar mig.

Det har förändrats. Jag prioriterar mig. Vi packar ihop stugan inför vintern. Hösten är här och det har förändrats. Talen går bättre. Jag tar det inte på lika stort allvar. Snart ska jag hålla ett större tal. Men innan det ska en analys in. Allt har förändrats. Jag prioriterar mig.