Må fan ta mig om jag låter gubbröran styra mig

22.11.2021

Gubbröran är mig hack i häl. Trots att gubbröran vid det här laget både haltar och borde ha en rullator. Ändå är gubbröran kraftfull och otroligt nog vid god vigör, trots att det är 2021. Men jag har ett ess som gubbröran inte vet om. Jag har en inre styrka. Jag har en plan. När min eld brinner så transformerar den allt i sin väg.

Knaket är brutalt. Smärtan släpper. Försvaret är borta. Elden kan röra sig fritt och lavan flyter i blodådrorna igen. Det sprakar, knakar, brinner. Det knäcks, formas om och transformeras. In genom öronen. Ut genom fingrarna. Fuck gubbröror!

Jag vet att jag är otroligt hotfull. Jag gör inte som alla andra. Jag har tankar som andra kanske bara vågar nosa på. Men det är egentligen inte ens det värsta med mig. Det värsta är att jag är som en grävling och jag söker kunskap som stödjer mina redan ovanliga tankar. Jag matar elden med olika sorters kunskap. Böcker som jag blir rekommenderad. Studier från universitetet. Olika jobb. Mitt företag. Utbildningar inom healing och mediumskap. Jag samlar kunskaper och som en grävling är jag stenhård. Jag vägrar anpassa mig efter en snäv liten ruta skapad av en gubbröra!

Är jag inte uppmärksam så hinner gubbröran nästan ifatt. Ibland hittar jag den i mitt eget hus. Ibland hittar jag en tanke som gubbröran försöker manipulera mig med. Jag kastar dessa på elden och lavan flyter åter fritt i mina ådror. Ibland läser jag gubbröror i tidningen i form av maktutövande på människor, lögner eller korkade idéer om kön eller ras. Jag hittar gubbröror lite här och lite där. Taktiskt undviker jag de flesta. Taktiskt låter jag gubbrörorna transformeras genom samtal och genom att ge gubbröran sitt sanna namn. Förtrycket. Förminskandet. Maktutövandet. Kravet. Manipulationen.

En dag var jag ändå inte tillräckligt uppmärksam och taktisk. När jag skulle fika så satt Manipulationen, Förtrycket och Nedvärderingen redan vid bordet och väntade. Genom sina ord försökte dom få mig att berätta om min plan. Om vilka kunskaper som jag har erövrat och vilka kunskaper som är mitt nästa steg. Vad ska du bli? Vad ska du göra med allt? Du slösar bort din tid och vad ska du med psykosocial arbetsmiljö till när du är egenföretagare? När dom inte blev nöjda med svaren jag gav så började Manipulationen sitt arbete. Försökte få mig att vika mig genom att spela på min osäkerhet, mina rädslor och mitt samvete. Jag tände ett ljus och undrade stilla vad Manipulationen, Förtrycket och Nedvärderingen hade med det att göra? Vad vinner gubbröran på att veta allt? Vad vinner gubbröran på att jag anpassar mig?

Efter det kastade jag ut dom och eldade jag upp deras eländiga stank.

Allvarligt; vad vinner gubbröran på att du anpassar dig? Och vad offrar du? Hur snäv är din fyrkant?

Det värsta med mig är att jag följer min egen känsla, min intuition. Stenhård som en grävling söker jag kunskap som stödjer mig. Varför har jag gjort det? Jag har följt en känsla, min intuition. Det här gillar inte gubbröran. Jag vet. Jag är otroligt hotfull när jag väljer att öka min kunskap. Gubbröran trivs bäst när allt bara är som det ska. Fuck gubbröror! Låt oss hitta cirklar, trianglar, ovaler och göra fyrkanterna betydligt större! Låt oss vara färgglada och måla om världen! Låt elden brinna och lavan flyta fritt i våra ådror!