Snödropparna

10.03.2021

-Det är okej att vara nervös. Det är fullständigt normalt, säger Terry. Han har testat mig på direktiven vi har. Ett rollspel som fick både mig och honom att skatta gott.   

-Det är okej att vara nervös.

Men jag är inte så nervös som jag brukar vara. Något har förändrats. Jag är förväntansfull. Jag har längtat. Jag vet att det kommer gå bra. Jag kan inte styra över tekniskt krångel. Det blir som det blir. Jag har lösningar. Jag kan inte styra över andra människors tolkningar. Jag kan inte styra över deras reaktioner, önskemål eller längtan. Pandemin och det digitala forumet ger andra utmaningar. Jag pluggade retorik på universitetet under hösten. Nu har jag stor nytta av den kunskapen. Vem hade kunnat ana att universitetsstudier skulle slås ihop med medialitet på det här sättet?

Steg 3 har börjat. Läxan är igång. Jag är en elev och jag får möjligheten att prova mig fram. Vad fungerar för mig? Hur många klienter jag kan ta emot? Hur lång rast behöver jag?

Jag märker redan nu att jag kan ta emot fler klienter från andra sidan än vad jag kan från den här sidan. Vad betyder det? Jo att jag kan hjälpa fler människor på distans än vad jag kan när klienter kommer hit fysiskt. Och då bör jag lägga till att jag som privatperson inte är så förtjust i att sitt vid en dator. Men jag kan hjälpa fler klienter digitalt.

Mina nya insikter om mina möjligheter och min styrka ger mig energi och inspiration. Så jag rensar i förrådet. Jag rensar garderoben. Jag får min sambo att hjälpa till, och tillsammans blir vi av med en hel del saker. Mycket skänker vi bort. Det mesta faktiskt. När vi rensat klart sätter vi oss i växthuset. Det är varmt. Det är vår på riktigt där inne. Dagtid skulle det absolut gå att odla, nattetid är det nog fortfarande risk för frost. Men vi sitter där och jag börjar planera planteringen.

När vi ska gå in pekar min sambo på rabatten. Ja visst, där tittar det upp några snödroppar. Redan. Dom längtar lika mycket efter våren som jag! Dom antar köldens utmaning och sticker upp sina små näsor mot solen.

-När jag har en storseans i Örebro nästa gång så kommer jag bjuda in dig och ta med dig upp på scenen, säger Terry.

Jag vet att Terry inte skojar, och jag kommer anta utmaningen. Likt snödropparna kommer jag anta utmaningen!