Välkommen till Lysfalla!

15.08.2020

Det är Juni. Innan semestern. Innan jag hunnit vila och andats. Det är Juni. Jag skriver för Ascala. Men innan jag hinner skicka in denna text läggs Ascala ner. Så jag startar en blogg här på hemsidan istället.

Det är dags för mig att njuta. Det är dags att göra förändringar. Jag är trött. Så fruktansvärt trött. Det jag en gång byggde upp i syfte att ge mig själv ett syfte... det har tappat sitt syfte. Jag har annat att göra nu. Jag ska göra annat nu.

När man bygger upp ett företag så tänker man inte Om ett år ger jag upp eller Om 10 år har jag en vanlig anställning. Det tror jag att dom flesta som startar ett eget företag håller med mig om. Tänkte du Om ett år ger jag upp? Nej. Jag tror att vi tänker något i stil med Jag försöker, går det så går det. Går det inte så får jag ta ett nytt beslut.

I mitt fall så var det en kombination av saker som gjorde att jag startade mitt företag medan jag höll på att tillfriskna från en djup depression. Jag kände att jag satt fast. Inlåst. Instängd. Jag kände att jag hade fått nog av arbetsförmedlingen och försäkringskassans snäva regler. Jag behövde frigöra mig för att kunna utföra en egen sorts rehab och hitta tillbaka till mig själv igen. Hitta min styrka. Min kraft. Jag ville ge mig själv en meningsfull vardag och ett liv.

Det har tagit lång tid. Jag har snubblat och lagt mig i diket. Jag har skrapat upp knäna på gruset. Jag har fått mina käftsmällar. Jag har blivit överraskad, överrumplad och gråtit glädjetårar. Jag har kämpat. Jag har varit överstimulerad och stressad. Jag har varit understimulerad och stressad. Jag har kunnat slappna av. Jag har lärt mig att följa min intuition mera. Jag har lärt mig att lyssna på mina drömmar. Men nu är jag trött. Syftet med mitt företag har tappat sitt syfte. Jag har hittat tillbaka till mig själv, min styrka och kraft. Det är dags för förändringar. Det är dags att GÖRA förändringar, inte bara tänka. Tiden är nu.

Den här processen har varit lång. Det har tagit tid. Både att bygga upp mig själv igen, och att faktiskt komma fram till det senaste beslutet om förändring. Saker har sin tid, sin plats. Detta gäller även våra syften. Jag har sått och vårdat min äng, det är dags för mig att börja ta hand om blomningen. Bygga växtstöd och stötta upp blommorna. Det är dags att plocka buketter och göra blomsterarrangemang. Det är dags för mig att njuta av allt det vackra jag skapat. Alla olika former, alla vackra nyanser.

Jag var nyligen i min lokal i Örebro för att hämta lite extra handdukar inför en kommande Friskvårdsdag vi arrangerat i Lysfalla. Det var varmt och lite kvavt i lokalen. Det kändes trångt och instängt. Jag blev glad och tacksam över den känslan. När jag står där och samlar ihop mina saker så inser jag hur mycket jag faktiskt har i lokalen. Hammaren tex, den har jag letat efter hemma. Jag har frågat min sambo flera gånger om vi verkligen inte saknar en hammare hemma. Den ligger i lokalen. Den ligger kvar där, men nu vet jag var den är! Jag tar hem mina glas och muggar när jag ändå är i farten. Nästa gång jag åker in, är det troligtvis för att packa ihop resten. Det gör min glad! Förväntansfull och lekfull! Jag längtar! Jag visste inte att jag var så klar med lokalen i Örebro. Att jag hade en fot på väg bort, det visste jag. Men att jag faktiskt skulle känna mig lycklig över att säga adjö, det hade jag inte räknat med. Fantastiskt!

Jag känner allas oroliga tankar, besvikelser och egon. Nej men ska du sluta, du som är så duktig! Nej, jag ska inte sluta. Jag bara gör om lite! Nej men vad synd, jaha då får jag börja leta efter en ny massör. Mäh, det är ju skitlångt till Lysfalla! Jag vet. Det är nämligen skitlångt till Örebro efter några år av cyklande, promenader och kollektiva resor också. Det tar sin mängd energi att göra den resan. Speciellt om man somnar och inte kommer av på rätt busshållplats...då tar det ännu mer energi! Den energin (och tiden med för den delen) behöver, och vill jag, lägga på något annat. Det är dags nu. Förändringen är nu och det är på tiden! Blommorna ska plockas och arrangeras. Vaser ska väljas. Rabatterna ska ses över, vad mer kan jag odla? Vad mer kan jag så? Vad kommer komma upp på ängen nästa år, eller året efter det? Vad händer om jag flyttar på Aftonstjärnorna och sätter tulpaner där istället?

Vem vet? Jag vet bara att det är dags att förändra, leva förändringen och njuta av allt det jag sått på ängen under dessa år. Varmt Välkomna till Lysfalla och titta på pionerna! Här kan nya syften skapas. Här får nya frön plats.

Välkommen!